Druktechnieken

Er zijn verschillende mogelijkheden om textiel te bedrukken. Dit kan door middel van zeefdruk, sublimatiedruk en met transfers. Met zeefdruk wordt met speciale inkten direct op de ondergrond gedrukt. Het voordeel is dat dit een 100% dekking oplevert.

Het nadeel kan zijn dat zeer kleine details kunnen wegvallen. Ook zeer dunne lijnen lenen zich minder goed voor zeefdruk. Dan is het gebruiken van een transfer of sublimatiedruk een betere oplossing.

Wij bedrukken onder andere T-shirts, Sweaters Polo shirts, Jacks, Bodywarmers, Baseball caps, Sport en bedrijfskleding, Sporttassen, Linnen tassen en Paraplu's.

Borduren

Naast het leveren van bedrukte artikelen neemt het borduren van textiel een steeds groter vlucht. Ook hier geldt weer dat (bijna) alles mogelijk is. Van enkel stuks tot grote oplages. Een leuke tekst op een polo, sweater of baseball cap, een bedrijfslogo met een luxe en duurzame uitstraling op uw bedrijfskleding, een leuk verjaardags- of kraamcadeau, de mogelijkheden zijn ook hier weer legio. Voor het borduren van teksten en eenvoudige afbeeldingen hebben wij een aantal standaard lettertypen en afbeeldingen beschikbaar.

Ontwerpen aanleveren

Zeefdruk en transfers

Voor het kunnen maken van een zeefdruk ontwerp moet altijd een leesbaar positieve tekening of print worden aangeleverd, dat kan op wit papier met de afbeelding in zwart. Dat kan ook op een transparante sheet in dekkend zwart. Natuurlijk kan een ontwerp ook digitaal worden aangeleverd, het beste resultaat bereiken we met een digitaal bestand dat in een eps-formaat is gemaakt. Dat kan via email, op een cd of door middel van een USB stick.

Een ontwerp dient altijd kleurgescheiden te zijn opgemaakt, voor iedere te drukken kleur moet er een apart ontwerp zijn. Wij kunnen de ontwerpen ook zelf digitaal bewerken, hiervoor worden echter extra kosten in rekening gebracht.

Bij eenvoudige teksten en namen e.d. kan ook vaak met een Word of Excel bestand worden gewerkt.

Borduurwerk

Om logo’s en speciale afbeeldingen te kunnen maken moet er een digitaal borduurprogramma worden gemaakt. Hiervoor dient het ontwerp digitaal in een van de volgende bestandformaten te worden aangeleverd;

Wassen en strijken

Houdt u bij het wassen van bedrukte en geborduurde kleding altijd aan de aanwijzingen die in het label van de kleding staat. Was bij voorkeur nooit met een hogere temperatuur van 40º C. Om onnodige slijtage van de bedrukking te voorkomen moet de kleding altijd binnenstebuiten worden gewassen, het heeft de voorkeur om geen droogtrommel te gebruiken. Laat het textiel gewoon buiten of binnen aan de lucht drogen.

Voor alle bedrukte kleding geldt dat het altijd het beste is om het textiel aan de binnenzijde te strijken. Als aan de binnenzijde strijken niet mogelijk is leg dan een theedoek of handdoek op de bedrukking zodat de strijkbout geen rechtstreeks contact maakt met de bedrukking.